Under sitt förhållande med mannen tvingades flickan till saker hon egentligen inte ville men gick med på för att inte göra mannen arg.

Under sitt förhållande med mannen tvingades flickan till saker hon egentligen inte ville men gick med på för att inte göra mannen arg. Foto: Mostphotos/genrebild

19-åring döms för våldtäkt och misshandel av minderårig flicka

Tvingade flickan utföra saker hon inte ville

HÄSSLEHOLM.

En 19-årig man döms nu för olaga hot, våldtäkt mot barn, barnpornografibrott och misshandel vid Hässleholms tingsrätt efter att ha inlett ett förhållande med en 13-årig flicka och då bland annat tvingat flickan till saker hon inte vågat säga nej till, då mannen vid upprepade tillfällen blivit arg om hon inte gjorde som han sa.

Mannen ska ha tagit kontakt med flickan via Messenger och i ett tidigt skede frågat om flickans ålder. Hon ska då berättat att hon var född 2004 vilket innebär att mannen redan vid den första kontakten varit medveten om flickans ålder.

Trots det ska de sedan i smyg ha inlett en sexuell relation och vid flera tillfällen träffats i mannens bostad och haft samlag. Han ska vi flera tillfällen också sagt att flickan skulle föra upp föremål både vaginalt och analt och instruerade också henne vad hon skulle göra och hur hon skulle stå.

En tid in i förhållandet ska mannen ha börjat kalla henne för elaka saker och klaga på hennes klädsel. Han ska också ha förbjudit henne att umgås med sina vänner eller prata med andra pojkar.

Mannens humör ändrades och flickan upplevde att mannen blev arg om hon inte gjorde som han sa. Han ska också ha tryckt på hennes nerver på knät och hennes vänsterarm så hårt att hon fick blåmärken och hotat att slå sönder henne och raka av henne håret. Mannen har erkänt brotten och döms nu till fängelse i 1 år och 8 månader samt 170 000 kronor i skadestånd till flickan.

Publicerad 21 March 2019 00:00