Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker den söndersprängda entrén till nattklubben Étage tag på Stortorget i Malmö tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Polisens bomb- och kriminaltekniker undersöker den söndersprängda entrén till nattklubben Étage tag på Stortorget i Malmö tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 Ritzau Scanpix

Sprängattentat mot populärt nöjesställe i natt

Bombskydd och tekniker kallades till platsen

MALMÖ.

Vid midnatt inträffade en explosion utanför nattklubben Étage i centrala Malmö. Stora delar av entrén förstördes vid den kraftiga smällen. Nu efterlyser Malmöpolisen vittnen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Larmet inkom klockan 23.59. Klubben på Stortorget var stängd vid tillfället för explosionen.

Polisen misstänker att sprängladdningen som användes var kraftig.

Explosionen skedde på Stortorget, men vid 00.30-tiden var avspärrningarna omfattande.

– Även Södergatan och Hamngatan är avspärrade och såväl det nationella bombskyddet som våra kriminaltekniker är på väg till platsen, berättar Patric Fors.

Även i Hyllie ägde en explosion rum på söndagskvällen. Där ringde många om en kraftig smäll och det visade sig att en fönsterruta krossats vid explosionen.

– Det är alldeles för tidigt att säga om det finns något samband mellan detonationerna, men i nuläget gör vi inga kopplingar, säger Patric Fors.

Sprängladdningen som användes i Hyllie var betydligt mindre, polisen misstänker att det rör sig om någon mindre fyrverkeripjäs eller banger. Den explosionen inträffade 19.29 och klockan 21.54 hävde det nationella bombskyddet avspärrningarna.

Polisen har ännu ingen misstänkt för någon av explosionerna.

Filip Annas vid polisens kommunikationscentral berättar att avspärrningarna nu är hävda och att det är oklart vad undersökningarna gett.

– Har någon sett eller hört något vill vi att de hör av sig til polisen på telefon 114 14, uppmanar Filip Annas.

Publicerad 18 March 2019 00:56