Louise Johansson.

Louise Johansson. Foto: Google street view samt Clarion Grand Hotel

Sälj din lyxpryl och skåla i bubbel – hotellet satsar på loppis med flärd

Nu kommer lyxloppisen till Helsingborg

HELSINGBORG.

Exklusiva väskor, skor och kläder. När Clarion Grand Hotel på Stortorget ska anordna loppis görs det i all sin flärd och prakt. Och till serveringen av en dos skumpa.

Klimatdebatten växer sig hetare och hetare, en svensk 16-årig klimatkämpe vid namn Greta Thunberg (nyligen dessutom nominerad till Nobels fredspris) talar till världen och det återvunna plagget blev fjolårets julklapp.

På Clarion Grand Hotel vill man bidra, på sitt sätt. Då kläckte någon idéen att varför inte satsa på en loppis, som passar den befintliga kundkretsen?

Den 30 mars ska hotellet arrangera en så kallad lyxloppis, under parollen "varför köpa nytt när man kan köpa det lika fint begagnat".

– Vi ser oss själva som ett kosmopolitiskt hotell, och en lyxloppis är något vi kommer förvalta väl. Och vi har blivit inspirerade av våra systerhotell i Malmö och Stockholm som haft liknande event och där det blivit succé. Så nu vill ta det till Helsingborg, berättar Louise Johansson, marknadschef på hotellet.

Deltagarna ska kunna köpa och sälja exklusiva varor som kläder, accessoarer och mindre inredningsdetaljer. Och vad vore väl ett lyxevent om det inte fanns lite brusande bubbel att skåla till?

– Man ska kunna komma in på Clarion Grand Hotel, gå på lyxloppis och dricka ett glas bubbel. Det gifter sig bra med upplevelsen i sig, menar Louise Johansson.

Varför satsar ni på just lyxprylar?

– Vi tror att det kan vara lite mer attrraktivt för vår kundkrets, och vem som helst vill väl kunna fynda ett dyrare plagg. Det är en rolig nisch, menar hon.

Var går gränsen mellan lyx och inte lyx?

– Jag tror att det ligger i betraktaren. Lyx är ett ganska vitt begrepp. Men jag skulle säga att det är något som inte tillhör vardagen.

De kläder som inte blir sålda under loppisen kommer säljaren att kunna lämna kvar så skänker hotellet det till Hemlösas hus.

– Så har man gjort sin vårrensning och inte vill ta tillbaka kläderna hem igen så går de till människor som verkligen behöver dem.

Lyxloppis

Arrangeras på Clarion Grand Hotel på Stortorget lördagen den 30 mars mellan klockan 12 och 15.

Publicerad 14 March 2019 11:54