Nu inför Le Cardinal konceptet med änglashot som kan beställas i baren om man känner sig trakasserad eller ofredad.

Nu inför Le Cardinal konceptet med änglashot som kan beställas i baren om man känner sig trakasserad eller ofredad. Foto: Peter Kim/Adobe Stock

Shot ska motverka trakasserier på krogen: "Lättare om man hjälps åt"

Nattklubben Le Cardinal inför amerikanskt koncept

HELSINGBORG.

För den som blir ofredad eller trakasserad på krogen är det numera möjligt att beställa en änglashot för att påkalla barpersonal och väktares uppmärksamhet. "Skulle det hända är det alltid lättare om man hjälps åt att säga ifrån", säger Glenn Stjärnström ägare och nattklubbschef på Le Cardinal där man nu har infört konceptet hämtat från USA.

En angel shot, på svenska änglashot, kan vanligen beställas på uteställen och krogar i USA. Men nu har konceptet även landat i Helsingborg när Le Cardinal valt att erbjuda möjligheten att beställa en sådan i händelse av att man blir ofredad eller på något sätt trakasserad.

– Det är ingen särskild händelse som gjort att vi inför det här, utan vi arbetar förebyggande och ser det lite som ett hjälpmedel. Blir man utsatt för något är det lättare att få hjälp av personal att säga ifrån och man behöver inte själv som utsatt bli utmålad. Det har väl i alla tider förekommit problematik i bland i nattlivet och det kanske har kommit fram mer kring metoo-rörelsen, säger Glenn Stjärnström.

Hur går det till?

– Man beställer en änglashot om man är utsatt och får då en shot citronjuice. Sedan har personal och väktare koll och kan hjälpa till att säga ifrån.

Är ni fler i området som serverar änglahots?

– Mig veterligen är vi ensamma i Helsingborg. Men ett önsketänkande är ju att alla ville haka på det här och erbjuda samma sak.

Publicerad 13 March 2019 09:43