Efter

Efter "otrohetskontollen" lämnade mannen parets bostad. Han döms nu för våldtäkt och olaga hot. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ritzau Scanpix/LM Otero

37-årig man döms till fängelse för ”otrohetskontroll”

Slipper utvisning eftersom han har barn i Sverige

MALMÖ. Mannen bestämde sig för att kontrollera hustrun varit otrogen genom att stoppa upp ett finger i hennes underliv. Allt inför parets dotter. Malmö tingsrätt dömer nu 37-åringen till två och ett halvt års fängelse för bland annat våldtäkt.

Mannen anklagade hustrun för att ha varit otrogen. Han luktade bland annat på hennes kläder och tyckte att de ”luktade sex”. Men det stannade inte vid anklagelser.

Inför parets dotter tvingades hustrun att ta av sig byxorna varpå maken stoppade upp ett finger i hennes underliv. Enligt 37-åringen själv skulle ”undersökningen” påvisa huruvida kvinnan nyligen haft sex.

Kort därpå lämnade mannen parets bostad. Kvinnan ringde då en bekant som i sin tur larmade polisen.

Maken erkänner de faktiska omständigheterna, men hävdar att hustrun deltagit frivilligt i ”undersökningen”.

Tingsrätten tror inte på mannen och hänvisar bland annat till hans eget vittnesmål om att kvinnan blivit ledsen och gråtit efter det inträffade.

”Målsäganden har berättat att hon var chockad och kände sig förnedrad. Hon ’stängde av sig själv’ och var passiv för att dottern skulle märka så lite som möjligt och inte bli rädd”, står det att läsa i domen.

Tingsrätten slår fast att handlingen är jämförbar med ett samlag som skett utan samtycke. Därför döms mannen för våldtäkt. Han döms även för olaga hot efter att ha hotat med att hälla kokande vatten över hustrun.

Mannen är utländsk medborgare och åklagaren har yrkat på att han ska utvisas vid en fällande dom. Tingsrätten avslår dock begäran med hänvisning till att mannens dotter bor i Sverige.

"Vid en samlad bedömning av dessa omständigheter så anser tingsrätten att skälen för utvisning inte är så starka att de överväger dotterns behov av fortsatt kontakt med sin pappa", skriver domstolen.

Förutom fängelse i två år och sex månader döms mannen även att betala 105 000 kronor i skadestånd.

Publicerad 07 March 2019 00:00