Marizela Snäll har samlat lekplatser runt om i Ängelholm i en app.

Marizela Snäll har samlat lekplatser runt om i Ängelholm i en app. Foto: Martin Wingren

App ska underlätta för föräldrar att hitta lekplatser

"Ville göra det lättare för folk att hitta på något med sina barn"

ÄNGELHOLM.

Marizela Snäll ville göra det lättare för småbarnsföräldrar såsom hon själv att hitta till Ängelholms lekplatser. Nu har hon släppt appen Lekplatskartan.

Av
Martin Wingren

– Jag ville göra det lättare för folk att hitta på något med sina barn, de kan öppna upp appen och hitta lekplatser de inte varit på. Jag ville göra appen gratis eftersom det finns många som inte har det lätt ekonomiskt, säger Marizela Snäll.

"Jag visste knappt var lekplatser fanns."

Hon jobbade i butik innan hon kände att hon ville ha nya utmaningar. Då sökte hon till en utbildning inom programmering i operativsystemen Android och Ios (Apple).

En app med karta och information kring lekplatser har Marizela Snäll tagit fram.

En app med karta och information kring lekplatser har Marizela Snäll tagit fram. Foto: Martin Wingren

– Min pappa utbildade sig inom det och jag kände att jag ville vidare fast att jag hade ett roligt jobb. Jag har aldrig programmerat tidigare, säger Marizela Snäll som påbörjade utbildningen i höstas.

Första apparna var ett pussel för barn och ett spel. Men så dök tankar upp om att konstruera en app för lekplatser.

– Jag tittade tillbaka på hur jag kände när jag var föräldraledig, jag visste knappt var lekplatser fanns. Så jag tog hjälp av kommunens information om var lekplatser fanns men fick leta upp dem på Google maps. Sedan åkte jag runt och tog foto på lekplatser och har skrivit information om lekplatser. Till exempel vilka saker som finns där och om det finns bänkar, så vet föräldrar om de kan ta dit sin tvååring till exempel och om de kan ta med fika och ha picknick.

– Min son var med men han tröttnade efter fem lekplatser, säger hon och skrattar.

För tillfället finns runt 25 lekplatser listade i Ängelholm men fler är på gång. Marizela Snäll har tänkt att innan sommaren åka runt till de olika orterna i kommunen och kartlägga fler lekplatser.

– Sedan vill jag att Lekplatskartan sprids över hela landet. Till exempel kan någon i Gävle lägga till en lekplats och ta bilder själv som jag sedan godkänner, säger hon.

Appen finns för tillfället bara till Android men planen är att ta fram en version till iphone också.

Publicerad 01 March 2019 11:38