Foto. Polisen

Förvarade tio kilo hasch hemma hos föräldrarna – erkände först när mamman kallades till förhör

Misstänkt för medhjälp till mord åtalas för grovt narkotikabrott

LUND/MALMÖ. En 22-årig Lundabo åtalas för grovt narkotikabrott. Detta efter att man hittat över 10 kilo cannabis hemma hos hans föräldrar. Mannen sitter sedan tidigare häktad misstänkt för medhjälp till trippelmorden på Drottninggatan i somras.

En av de sex män som i omgångar suttit frihetsberövade misstänkta för medhjälp till morden på Drottninggatan i fjol åtalas för grovt narkotikabrott. I samband med en husrannsakan som gjordes med anledning av mordutredningen hittades stora mängder cannabis hemma hos 22-åringens föräldrar boende på två olika adresser i Lund.

Totalt hittades 10,4 cannabis på de två adresserna.

Totalt hittades 10,4 cannabis på de två adresserna. Foto. Polisen

Narkotikan som gömts i ett källarförråd, samt på en balkong, uppskattas till ett värde på över en miljon kronor.

Mannen nekade inledningsvis till brott, men efter att hans familj kallats till förhör erkände han att han tagit hand om narkotikan för att betala av en skuld som uppkommit till följd av eget missbruk.

I förhör har han intygat att familjen inte haft någon som helst vetskap om drogerna som fanns gömd i deras bostäder.

– Jag ska bara säja det en gång till, min familj har ingenting med detta att göra. Dom har bara försökt att hjälpa mej. Det är bara jag som är lite dum och går på fel väg hela tiden, säger 22-åringen i förhör.

22-åringen åtalas för grovt narkotikabrott. Samtidigt sitter han häktad misstänkt för medhjälp till morden på Drottninggatan. Någon skyldig till morden har ännu inte ställts inför rätta.

Publicerad 27 February 2019 13:09