Foto: Polisen

Två män åtalas för knivmord – fångades på film

Mordet skedde under ett större bråk

KÄVLINGE.

Två unga män, 17 och 22 år gamla, åtalas nu för mordet av en 40-årig man i Kävlinge i höstas. Bland bevisen finns en mobilfilm som visar delar av brottet.

Av
John Nordh

Offret fick minst ett 14 centimeter djupt knivhugg i ryggen och 22-åringen har medgett att det var han som höll i kniven. Men enligt mannens advokat var syftet att försvara en kamrat och han hade inte för avsikt att döda 40-åringen, uppger Sydsvenskan.

17-åringen nekar till brott. Men enligt åtalet vid Lunds tingsrätt ska han han i alla fall ses som en medhjälpare till mordet. Mannen ska ha bland annat ha uppmanat 22-åringen att hugga offret och varit med att planera brottet.

I andra hand yrkar åklagaren att männen gjort sig skyldiga till grov misshandel och vållande till annans död alternativt medhjälp till grov misshandel gällande 17-åringen.

Som bevis har åklagaren bland annat en mobilfilm som visar delar av händelsen som en person på platsen filmade.

Det var under ett större bråk på Korsbackaområdet den 27 november i fjol som händelsen inträffade. När polisen anlände till platsen påträffades 40-åringen svårt skadad. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Publicerad 18 February 2019 00:00