Martin och Emma Sjöstrand prisas dubbelt i årets White Guide.

Martin och Emma Sjöstrand prisas dubbelt i årets White Guide. Foto. Arkivbild Hannes Tobiasson

Succén fortsätter för Hörte brygga – dubbla nomineringar i White guide

"Fantastiskt kul"

HÖRTE. Ända sedan starten för fem år sedan har Hörte brygga funnits omnämnd i exklusiva White guide. 2017 fick de utmärkelsen "Årets värt en resa". Nu står de åter nominerade – denna gång i kategorierna "Årets stjärnskott" för sin satsning med Köksbordet och som "Årets dryckesupplevelse" för systerrestaurangen Julie i Malmö.

I veckan som gick presenterade White Guide årets lista över Sveriges bästa restauranger. Inte mindre än 16 skånska restauranger fanns omnämnda varav sex nu står nominerade i olika klasser inför galan 4 mars.

Av de sex nomineringarna står Hörteparet Martin och Emma Sjöstrand bakom två. Hörte bryggas vinterrestaurang Köksbordet är nominerad till "Årets stjärnskott" och Vin- och ostbaren Julie till "Årets dryckesupplevelse"

– Det är fantastiskt kul. Särskilt att de uppmärksammar Köksbordet som kanske inte så många känner till, säger Martin Sjöstrand.

Konceptet med Köksbordet har vuxit fram genom åren och har sedan förra hösten varit ett fast inslag i restaurangen under torsdag, fredag och lördagskvällar.

– Det är ett koncept med tio sittplatser där alla sitter runt ett bord och äter tillsammans. Man bokar alltså sin plats runt bordet och sedan äter man en gemensam måltid tillsammans med övriga gäster, förklarar Martin Sjöstrand.

Bland de nominerade till Årets White Guide återfinns även Skånes två Michelinrestauranger Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås och Vollmers i Malmö i kategorin "Årets restaurang". Tareq Taylors Kockeriet är nominerad i kategorin "Årets Serviceupplevelse" och restaurang Västergatan i Malmö som "Årets hjärtekrog".

Publicerad 18 February 2019 13:47