Surbrunnsparken utsattes för skadegörelse två nätter i rad under helgen.

Surbrunnsparken utsattes för skadegörelse två nätter i rad under helgen. Foto: Wikimedia Commons.

Skadegörelse två nätter i rad – föreningen misstänker hämndaktioner

"Det kunde slutat mycket värre"

YSTAD.

Natten till söndag ryckte räddningstjänsten ut till Surbrunnsparken med anledning av en brand. Natten innan hade någon klottrat ner framsidan. Polisen rubricerar händelserna som skadegörelse men föreningen misstänker att det är hämndaktioner.

Av
André Kvist

Vid halv fyra på natten till söndag kom larmet om en brand vid Surbrunnsparken. Elden på baksidan släcktes snabbt och ingen person kom till skada.

Natten innan hade framsidan och entrén utsatts för klotter som man senare spolat bort. En anställd vid Surbrunnsparken och en styrelseledamot vid föreningen säger till Ystads Allehanda att de misstänker att det rör sig om hämndaktioner från ungdomar.

– En grupp ungdomar hade hyrt Cabinen under fredagskvällen. Vi fick in uppgifter på att det var lite stökigt och att det hade blivit lite av ett jippo, och det är inte tanken att det vara. Så vi avhyste ungdomarna, vilket så klart inte var helt populärt, säger den anställda.

Man kommer nu kontakta sitt larmbolag och se om det går att få ytterligare bevakning nattetid. Polisen har i nuläget inga misstänkta och hanterar ärendet som skadegörelse. Föreningens styrelseledamot menar dock att det kunde slutet illa.

– Det var ju rena turen att de boende här borta såg att det brann och larmade. Branden har ju startat här vid väggen men spridit sig uppåt. Det kunde ha slutat mycket värre.

Publicerad 18 February 2019 10:26