Rebecka Karlsson från Örkelljunga tog sig till Andra chansen.

Rebecka Karlsson från Örkelljunga tog sig till Andra chansen. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Rebecka Karlsson om debuten: "Det var sjukt kul"

Tog sig vidare till Andra chansen med bidraget "Who I am"

ÖRKELLJUNGA/LEKSAND.

Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund knep de två finalplatserna i förra helgens deltävling i Melodifestivalen. Efter en lång och nervös väntan belönades debutanten Rebecka Karlsson med en biljett till Andra chansen. "Det var sjukt kul", säger hon.

Av
Mikael Öhrn

Det var inga gröngölingar i Melodifestivalensammanhang direkt – Dolly Style, Martin Stenmarck och Lina Hedlund – som Rebecka Karlsson hade framför sig i startfältet på Tegera Arena i Leksand i årets tredje deltävling av Melodifestivalen, men det var en självsäker 18-åring som stegade fram till micken och levererade deltävlingens sjätte bidrag – "Who I am".

– Det känns jättebra. Jag är super, superstolt, säger Rebecka Karlsson, som skrivit bidraget "Who I am" tillsammans med Anderz Wrethov och Henric Pierroff.

Någon nervositet fanns det inte tillstymmelse till under framträdandet, men annat var det att stå och vänta på att få höra vilka som skulle gå vidare.

– När jag klev på scenen och sjöng var jag inte alls nervös, men när jag stod och väntade på att höra vilka som skulle gå vidare var det extremt nervöst, säger Rebecka Karlsson.

Vad händer nu fram till det är dags för Andra chansen?

– Jag ska titta på klippet igen och se om jag kan göra några förändringar, träna på låten och sjunga så mycket jag bara kan.

En läkarkoll måste också hinnas med.

– Jag har haft ont i käken och i örat under veckan, säger Rebecka Karlsson.

Under söndagen och måndagen har hon fått höra sin låt börja spelas i radion.

– Rix FM spelade den igår och idag hörde jag den på NRJ. Det känns rätt overkligt. Man förstår det inte riktigt, avslutar Rebecka Karlsson.

Andra chansen går av stapeln i Nyköping den 2 mars. Det andra bidraget som gick vidare till Andra chansen var Martin Stenmarck med "Låt skiten brinna". Direkt till final gick Jon Henrik Fjällgren med "Norrsken" och Lina Hedlund med "Victorious".

Publicerad 18 February 2019 11:56