Polis och bombtekniker med bombvagn på plats efter att en man som polisen beskriver som mystisk har gripits utanför Rättscentrum i Malmö på söndagskvällen. I byggnaden huserar bland annat polis, Ekobrottsmyndigheten och tingsrätt. Byggnaden har också spärrats av.

Polis och bombtekniker med bombvagn på plats efter att en man som polisen beskriver som mystisk har gripits utanför Rättscentrum i Malmö på söndagskvällen. I byggnaden huserar bland annat polis, Ekobrottsmyndigheten och tingsrätt. Byggnaden har också spärrats av. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Misstänks ha försökt placera ut bomb vid polishus

18-åring anhållen för försök till allmänfarlig ödeläggelse

MALMÖ.

Vittnen såg hur den unge manne smög utanför rättscentrum i går kväll. Första polispatrullen konstaterade att det fanns en misstänkt bomb på platsen och i natt anhölls en 18-åring för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Det var vid 20.30-tiden i går kväll som uppmärksamma privatpersoner kontaktade polisen. De såg hur mannen betedde sig märkligt vid rättscentrum och flera patruller skickades till platsen för att kontrollera vad som pågick.

Mannen som betedde sig mystiskt fanns kvar och greps av en av patrullerna. Kvar fanns också en misstänkt sprängladdning som mannen hade haft med sig.

Det nationella bombskyddet kom i natt till platsen och undersökte sprängladdningen. Exakt vad det rör sig om för sprängmedel är ännu oklart, men hade det detonerat hade det kunnat ge allvarliga skador..

– Brottsrubriceringen kan ändras då man gjort analys av den laddningen som mannen försökt antända, berättar Magnus Lefévre som är vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Publicerad 18 February 2019 07:12