Mannen noterade hur en bil kördes väldigt vingligt och följde efter. Efter flera kilometers bilfärd kunde han till slut få stopp på bilen och ingrep med att rycka nycklarna ur tändningen. Nu misstänks en kvinna för grovt rattfylleri och vapenbrott.

Mannen noterade hur en bil kördes väldigt vingligt och följde efter. Efter flera kilometers bilfärd kunde han till slut få stopp på bilen och ingrep med att rycka nycklarna ur tändningen. Nu misstänks en kvinna för grovt rattfylleri och vapenbrott. "Hans ingripande kan ha räddat liv", säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Malmöpolisen. Foto: Polisen, Mostphotos

Berusad kvinna med kniv stoppades i rusningstrafiken: "Kan ha räddat liv"

Körde upp på trottoarer och refuger

MALMÖ. Mannen noterade hur en bil kördes väldigt vingligt och följde efter. Efter flera kilometers bilfärd kunde han till slut få stopp på bilen och ingrep med att rycka nycklarna ur tändningen innan polis kom till platsen. Nu misstänks en kvinna för grovt rattfylleri och vapenbrott. "Hans ingripande kan ha räddat liv", säger Jimmy Modin, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Av
Andreas Holm

Det var vid niotiden på torsdagsmorgonen som mannen såg en bil som framfördes väldigt vingligt på Södra Bulltoftavägen i östra Malmö. Genast kontaktade han polis och tog upp jakten på bilen.

– Han berättar att bilen flera gånger kör upp på trottoarer och refuger och misstänkte att föraren var påverkad, säger Jimmy Modin.

En dryg mil senare på Särslövsvägen lyckades mannen stoppa den vingliga bilen.

– Han tog nycklarna från bilen och fick på så sätt stopp på bilen innan våra patruller kom fram till platsen.

I bilen satt en påtagligt berusad kvinna som efter att ha gjort utandningsprov visade på 1,8 promille alkohol i blodet, vilket är klart över gränsen för grovt rattfylleri. I bilen fanns även pepparspray och en kniv vilket gör att kvinna även misstänks för ringa vapenbrott och brott mot knivlagen. Nu hyllar polisen den uppmärksammade mannen för sin insats.

– Hans ingripande kan ha räddat liv. Med tanke på att kvinnan var kraftigt berusad och tiden på dygnet kunde det mycket väl har resulterat i en olycka, säger Jimmy Modin.

Publicerad 15 February 2019 13:00