Så här ska den nya stormarknaden se ut.

Så här ska den nya stormarknaden se ut. Foto: Coop

Coop gör comeback vid stora köpcentret

Lade ner i januari – nyinvigning om ett år i ny lokal

BURLÖV.

Nyligen stängde Coop sin butik på Burlöv Center. Men nu står det klart företaget satar på en ny stormarknad vid infarten till köpcentret. Invigningen är planerad till vintern 2019-2020.

– Vi tycker att det är roligt att vi så snart kan komma tillbaka till Burlöv och erbjuda våra kunder och medlemmar en helt ny butik. Nu får vi möjlighet att öppna en modern stormarknad där matglädjen är i fokus, säger Martin Runquist, försäljnings- och driftchef på Coop Syd.

Så sent som för två veckor sedan stängde kedjan sin butik inne på köpcentret. Enligt Martin Runquist var det inte dålig lönsamhet som låg bakom utan att man ville skala ner storleken på lokalerna men inte kunde komma överens med fastighetsägaren.

Resultatet blev att man sa upp lokalerna inne i Burlöv center. Men nu står det alltså klart att Coop inte på långa vägar är färdiga med sin närvaro i kommunen.

– Vi hade aldrig för avsikt att lämna Burlöv och hade vi hunnit få klartecken från fastighetsägaren till de nya lokalerna och kommunen tidigare så hade vi kanske kunnat flytta direkt men nu blir det tyvärr ett glapp på ett år ungefär, säger Martin Runquist.

Man planerar att anställa 30 till 40 personer i den nya matbutiken.

– De som vi sa upp när vi la ner i köpcentret är välkomna att söka jobb i den nya butiken. De som inte redan hittat något annat har förstås en stor chans att få jobb med den erfarenhet de har från den gamla butiken, säger Martin Runquist.

På Burlövs kommun är man nöjda med att Coop återkommer.

– Coop har en lång historia i Burlöv och jag är glad att de så snabbt kommer tillbaka. Vi är en tillväxtkommun och det är därför glädjande med en ny butiksetablering, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Johnson (M).

Den nya butiken kommer att ligga nära Burlövs station, mellan spåren och Burlöv centers parkering, längs med Hantverkaregatan. Butiken kommer att utgå från Stora Coop-konceptet och ha en egen kundparkering.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att välkomna Coop till vår fastighet. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Coop i och med tecknandet av ett 10-årsavtal. Den nya butiken kommer att öppna på ett attraktivt läge som är ypperligt för en modern matbutik, säger Thorsten Slytå, Nordenchef hos fastighetsägaren M&G Real Estate.

Publicerad 12 February 2019 12:00