Fyra unga män misstänks nu för mordet på Docentgatan.

Fyra unga män misstänks nu för mordet på Docentgatan. Genrebild: Mostphotos

16-årig pojke misstänkt för inblandning i mord

Är en av fyra som hämtats till förhör

MALMÖ.

Tidigt på tisdagsmorgonen slog polisen till mot fyra män som är misstänkta för delaktighet i mordet på Docentgatan i september förra året. – En av de misstänkta är endast 16 år gammal, säger Nils Norling, som är pressinformatör vid Malmöpolisen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

21-åringen låg på marken, träffad av fyra skott. Då gick mördaren fram, ställde sig på bara någon decimeters avstånd och avlossade det dödande skottet. Polisen definierar mordet som en ren avrättning och har hela tiden haft gott hopp om att klara upp det.

Många vittnen fanns på platsen den fjärde september, och flera filmade med sina mobiler. Polisen gick ut och vädjade om att få filmerna och nu har deras arbete gett resultat.

– Tidigt i morse hämtades fyra personer till förhör, en av dem, en 21-åring, är misstänkt för mordet och de tre andra för medhjälp till mord, berättar Nils Norling.

De tre andra är 23, 23 respektive 16 år gamla och misstänks på olika sätt för delaktighet.

Mannen som sköts till döds ingick i det som polisen kallar för fokusgruppen. Det rör sig om de mest brottsaktiva, som har koppling till mer eller mindre organiserad brottslighet. Enligt uppgift har även de fyra misstänkta kopplingar till grov brottslighet och det tros vara orsaken till att 21-åringen mördades.

Mordet på Docentgatan var det andra på samma gata under förra året. En man mördades i februari, bara en kort sträcka från där 21-åringen sköts ihjäl.

Publicerad 12 February 2019 11:24