En båtägare anlitade en man att köra över sin tremiljonersbåt till en potentiell köpare i Danmark. Nu har personen och nycklarna till båten försvunnit. Båten, som skulle köras till Vedbaek norr om Köpenhamn har nu förtöjts i Köge hamn (bilden), strax söder om Köpenhamn. Polisen har upprättat en anmälan om förskingring.

En båtägare anlitade en man att köra över sin tremiljonersbåt till en potentiell köpare i Danmark. Nu har personen och nycklarna till båten försvunnit. Båten, som skulle köras till Vedbaek norr om Köpenhamn har nu förtöjts i Köge hamn (bilden), strax söder om Köpenhamn. Polisen har upprättat en anmälan om förskingring. Foto: Scanpix Danmark/Jan Jørgensen

Skulle leverera tremiljonersbåt – är nu mystisk försvunnen

70-åring anlitade man att köra båt till en köpare

HÖLLVIKEN. Den 72-årige mannen la ut sin båt till försäljning. En dansk köpare nappade och säljaren tog hjälp av en person som körde över båten till andra sidan sundet. Sedan dess är både personen och nycklarna till båten spårlöst försvunna.

Av
Andreas Holm

Det var i november förra året som båtägaren tog kontakt med en mäklare som skulle hjälpa honom att sälja båten som värderas till tre miljoner svenska kronor. En dansk man visade sitt intresse och ville titta på och provköra båten innan han slog till med ett eventuellt köp.

– Båtägaren kunde själv inte köra över båten till Danmark utan tog kontakt med en man som ställde upp med att flytta båten, säger Tina Olsson, presstalesperson vid Trelleborgspolisen.

Båten styrdes från Västra hamnplan i Höllviken över till Vedbaek, mellan Köpenhamn och Helsingör. Sedan hörde båtägaren varken av någon köpare eller den person som anlitats att köra båten. När han tog kontakt med hamnkontoret i januari fick han besked om att hans båt flyttats över sex mil till Köge, strax söder om Köpenhamn.

– Mannen har inga nycklar till båten och kan inte flytta den. Han har fått betala 5 000 kronor i hamnavgift för att låta den stå kvar i Köge hamn.

Någon misstänkt har polisen heller inte kunnat knyta till händelsen som rubriceras som grov förskingring.

– Det finns inga spår efter den person som körde över båten till Danmark. Han har utan ägarens vetskap valt att flytta den till en annan hamn än avtalat. Det finns inga kontaktuppgifter och det går i nuläget inte att få tag på honom, säger Tina Olsson.

Publicerad 11 February 2019 13:00