Två pojkar övertalades mot betalning att ta emot en stor summa pengar som sedan plockades ut och lämnades över till en okänd man.

Två pojkar övertalades mot betalning att ta emot en stor summa pengar som sedan plockades ut och lämnades över till en okänd man. Foto: Mostphotos.com

Okänd man gav pojkar betalt för att tvätta pengar

Förde över 30 000 kronor som pojkarna sedan plockade ut

TRELLEBORG.

En okänd man tog kontakt med två pojkar som bad dem att ta emot totalt 30 000 kronor. "De skulle sedan ta ut pengarna och ge till mannen. Om de gjorde det skulle de få betalt", säger Tina Olsson, presstalesperson vid Trelleborgspolisen.

Av
Andreas Holm

Händelsen ska ha inträffat på kvällen den 5 februari i år. Två pojkar blev uppringda av ett okänt nummer där en man bad de ta emot 15 000 kronor vardera via swish. De skulle sedan ta ut pengarna och totalt lämna över 30 000 kronor till mannen på en adress i Trelleborg.

– De skulle få varsin tusenlapp för besväret. Pojkarna tog ut 15 000 som de fått överfört till sina konton, fick sina pengar av mannen och gick sedan ifrån platsen, säger Tina Olsson.

En av pojkarna ska ha berättat om händelsen för sina föräldrar som valde att kontakta polisen. Ärendet rubriceras som penningtvättsbrott. Det finns ingen misstänkt i nuläget och det framgår inte heller varför just de två pojkarna kontaktades.

Publicerad 11 February 2019 14:00