En man har anhållits misstänkt för att ha klottrat på minst ett 15-tal husfasader runt om i Malmö. Han ska ha observerats av flera vittne när han tog sig fram i staden på sin skateboard och taggade byggnader. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

En man har anhållits misstänkt för att ha klottrat på minst ett 15-tal husfasader runt om i Malmö. Han ska ha observerats av flera vittne när han tog sig fram i staden på sin skateboard och taggade byggnader. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos.com

Misstänkt klottrade sig genom halva stan – greps på bar gärning

27-årig man misstänks för grov skadegörelse

MALMÖ.

På sin skateboard tog sig 27-åringen runt i Malmö och klottrade på husfasader. Efter att ha upptäckts av en ledig polis kunde mannen gripas på bar gärning. Han misstänks nu för grov skadegörelse och sitter sedan söndagskvällen anhållen.

Av
Andreas Holm

– Mannen taggade ordet "goat" och varierade sig mellan att använda röd eller blå sprayfärg. Förkortningen betyder som jag förstått "greatest of all time" i de här sammanhangen, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Det var under gårdagen som flera vittne larmade polis efter att ha sett en man klottra på husfasader i Malmö.

– Han hade ett distinkt signalement och stack ut med ett par speciella byxor och en skateboard. Flera patruller följde hans väg genom stan men det tog ett tag innan han kunde gripas.

Vid 12.30-tiden observerade en ledig polis 27-åringen när han med sprayfärg klottrade ner en fasad till en byggnad i norra Sofielund.

– Han larmade sina kollegor som snabbt kom till platsen, säger Nils Norling.

Mannen misstänks nu för flera fall av grov skadegörelse efter hans framfart i bland annat Rörsjöstaden, Nobel, St Knut och på Per Albin Hanssons väg. Ett 15-tal bostadsrättsföreningar och hyresvärdar har i nuläget anmält att deras fastigheter klottrats ner. 27-åringen anhölls under söndagskvällen.

Publicerad 11 February 2019 13:30