Svenska Spels vinnarambassadör Magnus Fridell ringde och berättade för Laholmaren att han vunnit.

Svenska Spels vinnarambassadör Magnus Fridell ringde och berättade för Laholmaren att han vunnit. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRN / Cop 233 Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Fastighetsskötare läste om sin mångmiljonvinst – trodde inte den var hans

Så mycket vann Laholmsbon

LAHOLM.

En manlig fastighetsskötare läste om sin egen vinst på 6,8 miljoner kronor men förstod inte att det var han som kammat hem pengarna. Det blev tyst i luren när Svenska spel ringde.

Av
Felix Alnemark

Fredagens Eurojackpotdragning gjorde en Lahomare till mångmiljonär. Själv läste han om vinsten samma kväll, men han kunde inte tro att det var han själv som hade tagit hem den.

– Jag läste att det var någon som hade vunnit, du menar inte att det är jag, frågade han när Svenska Spel ringde och gratulerade till vinsten, skriver spelbolaget i ett pressmeddelande.

Jag har pratat om det innan, att får jag möjlighet att gå i pension tidigare så ska jag göra det. Nu har jag den möjligheten

Mannen, som är i 60-årsåldern, hade varit på after work med kollegorna på fredagskvällen. När han kom hem satte han sig och surfade runt lite på Facebook. Där såg han en tidningsartikel om att det gått ut en miljonvinst på Eurojackpot till Sverige. Det var något i artikeln som han kände igen.

Foto: Svenska spel

– Det stämde in på mig rätt bra, att den som vunnit spelat ett tioveckorssystem med 25 kronors insats varje vecka, men jag tänkte inte gå in och rätta där och då. Sedan frågade jag min fru på skoj om det var någon från Svenska Spel som hade ringt, men det var det inte, berättade mannen för Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel.

Magnus Fridell gjorde som han brukar, ställde kontrollfrågor. Mannen hade spelat men inte rättat sin rad.

– Så när han hade mig i andra änden av telefonen så loggade han in och satte igång rättningsprocessen, säger Magnus Fridell.

Siffra efter siffra stämde överens med de nummer som mannen hade på sin rad och han blev tystare och tystare.

– Till slut hörde jag hur han, nästan med gråten i halsen, fick ur sig ”oh shit! Häftigt alltså!”. Då vet jag att han sett vad som hänt. Han var märkbart chockad, och tro jag det! Vem räknar med att vinna strax över 6,8 miljoner kronor? säger Fridell.

Fastighetsskötaren räknar med att gå hem tidigare från jobbet nu.

– Sedan är det resor och barnen och frugan ska så klart får vara med och dela på det här också. Jag har pratat om det innan, att får jag möjlighet att gå i pension tidigare så ska jag göra det. Nu har jag den möjligheten, säger vinnaren till Svenska spel.

Publicerad 11 February 2019 09:18