I september i fjol omkom en 45-årig man efter att ha blivit påkörd av en regionbuss. Nu åtalas chauffören.

I september i fjol omkom en 45-årig man efter att ha blivit påkörd av en regionbuss. Nu åtalas chauffören. Foto: Mostphotos

Cyklist omkom i bussolycka – förare åtalas

Misstänks för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik

HÖGANÄS.

En cyklist blev påkörd av en buss på ett övergångsställe i Höganäs i fjol och avled. Nu åtalas busschauffören för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Det var i september i fjol som en 45-årig man kom cyklandes över ett övergångsställe vid Triangelplatsen och kördes på av en regionbuss. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador och avled två dygn senare.

Nu åtalas busschauffören för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död vid Helsingborgs tingsrätt.

Exakt hur olyckan gick till finns inga direkta vittnesuppgifter om. Flera personer ska ha hört smällen i samband med kollisionen och några av busspassagerarna har hörts. Men enligt förhör ska resenärerna ha haft fokus på mobiltelefoner eller annat och missade därför hur olyckan gick till.

Chauffören nekar till brott och hävdar att han höll en hastighet på 10-15 kilometer i timmen och att han hade ögonkontakt med cyklisten och att han då uppfattade det som att cyklisten stannade vid övergångsstället, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Busschauffören ska själv ha blivit svårt chockad vid olyckan och fick föra till sjukhus för vård.

Rättegång äger rum den 18 mars.

Publicerad 11 February 2019 09:44