Markus Lundqvist och Camilla Carlsson stylades inför galan av Peter Englund från PEEP Stockholm.

Markus Lundqvist och Camilla Carlsson stylades inför galan av Peter Englund från PEEP Stockholm. Foto. Privat

Cake Cowboys kärleksfest hyllades på QX-galan

"Fantastiskt kul att ha gjort ett avtryck"

KIVIK/STOCKHOLM. När QX-galan gick av stapeln i förra veckan fanns Markus Lundqvist och Camilla Carlsson för Cake Cowboy med bland de nominerade till årets vardagshjälte. "Det känns fantastiskt kul att vi gjort ett avtryck och visat att vi jobbar för kärlek".

När Camilla Carlsson och Markus Lundqvist fick sin regnbågsflagga nedriven och sin bil vandaliserad med en dekal från NMR om att krossa homolobbyn, svarade de med ännu mera kärlek. För det hyllades de på helgens QX-gala där de stod nominerade som årets vardagshjältar.

– Kärlek vinner alltid över hat. Den här nomineringen visar att vi lyckats med det vi gör och det vi står för. Det blev även en käftsmäll åt dem som ville förstöra, säger Markus Lundqvist som tillsammans med Camilla Carlsson driver Cake Cowboy i Kivik sedan 2016.

Efter sommarens omskriva händelse har Cake Cowboy varit förskonade från hat.

– Vi har fått ett oerhört stöd från byn och lyckats förmedla det vi står för. Kärlek. Alla ska kunna komma till oss och vara precis som de är. Vi vill inte ha någon etikett på oss, säger Markus Lundqvist.

Under hösten har ”Chocolate Saloon & Grocery” flyttat en trappa upp till markplan och tillströmningen av kunder har ökat markant.

– Framförallt har vi väldigt mycket HBTQ-personer som besöker oss, men även barnfamiljer. Det är fantastiskt roligt att höra barnen fråga vilket land som har den flaggan och sedan höra föräldrarna förklara vad regnbågsflaggan står för och hur man kan älska alla oavsett, säger Camilla Carlsson.

Publicerad 11 February 2019 12:28