Natten mot onsdag small det igen i Landskrona. En port till ett flerfamiljshus i centrala Landskrona skadades i en detonation.

Natten mot onsdag small det igen i Landskrona. En port till ett flerfamiljshus i centrala Landskrona skadades i en detonation. Foto: Mostphotos.com

Ny explosion i natt – glasrutor och port skadades

Inte lika kraftfull som detonationen på Skolallén

LANDSKRONA. Ett nytt sprängdåd har inträffat i Landskrona. I natt skadades en port in till ett flerfamiljshus i centrala Landskrona. Bombskyddet och tekniker är precis kommit fram till platsen. "Vi kan inte säga vad exakt som har smällt", säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Av
Andreas Holm

Det var vid 03.20 natten mot onsdag som flera personer väcktes av en hög smäll kring Regeringsgatan mitt i centrala Landskrona. Polis larmades till platsen där det konstaterades att en port fått omfattande skador.

– Det handlar om hål i porten och flera krossade glasrutor, säger Kim Hild.

I nuläget kan polisen inte svara på vad som orsakat detonationen, däremot var den inte lika kraftfull som sprängningen för snart två veckor sedan på Skolallén.

– Det stod bilar parkerade i närheten av porten men de ska inte ha skadats i samband med detonationen. Skadorna ska vara begränsade till porten. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse och inte allmänfarlig ödeläggelse som fallet brukar vara vid kraftfullare detonationer, säger Kim Hild.

Bombskyddet och tekniker är på plats och arbetar just nu för att söka efter spår och vad som kan ha orsakat detonationen i natt.

Finns det någon hotbild mot företag eller personer på adressen?

– Vad vi vet i nuläget finns det ingen uttalad hotbild, men det går inte att utesluta. Det får undersökas vidare i utredningsarbetet.

Publicerad 23 January 2019 07:42