Jägerso trav- och galoppbana blir snart ett minne blott. Nu ska MKB bygga bostäder, men går ifrån politikernas önskemål om hyresrätter och planerar nu även för bostädsrätter och eventuellt radhus.

Jägerso trav- och galoppbana blir snart ett minne blott. Nu ska MKB bygga bostäder, men går ifrån politikernas önskemål om hyresrätter och planerar nu även för bostädsrätter och eventuellt radhus. Foto: Mostphotos.com

MKB vill upplåta mark för bostadsrätter

Vill blanda in fler aktörer och bygga bostadsrätter på Jägersro

JÄGERSRO. Planen var en ny stadsdel med till största delen hyresrätter. Nu visar det sig dock att MKB planerar för att låta andra aktörer bygga både radhus och bostadsrätter i området.

Av
Andreas Holm

2017 köpte MKB området kring Jägersro travbana för 775 miljoner kronor. Målet: att låta en ny stadsdel med över 3 000 lägenheter skulle växa fram.

– MKB öppnar dörren för att ta ansvar för en ny spännande stadsutveckling med blandad bebyggelse i en grön miljö, sa MKB:s vd Terje Johansson, i ett pressmeddelande i november 2017.

Nu vänder MKB och planerar för bland annat bostadsrätter och begär samtidigt stöd för den omkring 400 000 kvadratmeter stora byggnadssatsningen. Det rapporterar Sydsvenskan som hänvisar till ett brev till Malmö stads kommunfullmäktige där MKB vill samarbeta med fler fastighetsbolag i bygget. "Det finns mycket att vinna på att flera aktörer tar ansvar för att genomföra utvecklingen av området." och att "möjligheterna ligger i den breddade kompetensen och erfarenheterna samt en ökad styrka i genomförandet", lyfts fram i brevet signerat Terje Johansson.

Förhandlingarna med andra bolag är i full gång och kan enligt MKB:s affärsutvecklingschef Gunnar Östenson vara klara i mars. Först runt 2026 räknar han med att de första bostäderna står klara för inflyttning.

– Vi har inte byggt så här mycket sedan vi byggde Rosengård, Holma, Bellevuegården och Kroksbäck, säger MKB:s affärsutvecklingschef Gunnar Östenson, till Sydsvenskan.

Publicerad 20 January 2019 06:30