Ett vårdbiträde ska ha tillskanskat sig en större summa pengar genom att göra uttag med en dement kvinnas kontokort. (Bilden har inte med händelsen att göra)

Ett vårdbiträde ska ha tillskanskat sig en större summa pengar genom att göra uttag med en dement kvinnas kontokort. (Bilden har inte med händelsen att göra) Genrebild: Mostphotos

Vårdbiträde tog ut pengar med dement kvinnas kontokort – åtalas

Misstänks för bedrägeri

ÄNGELHOLM.

Ett före detta vårdbiträde på ett vårdboende i Ängelholms kommun ska vid 15 tillfällen ha tagit ut pengar med en dement kvinnas kontokort för sammanlagt 48 000 kronor. Nu åtalas kvinnan misstänkt för bedräderi.

Ett vårdbiträde som tidigare var anställd på ett vårdboende i Ängelholms kommun åtalas nu för bedrägeri.

Kvinnan ska vid 15 tillfällen ha tagit ut pengar med ett kontokort tillhörande en dement kvinna i 85-årsåldern. Sammantaget en summa om 48 000 kronor. Uttagen ska ha skett 2017 i Klippans kommun och i bevisningen ska det finnas övervakningsfilm från bankomaten. Hur kvinnan ska ha kommit över PIN-koden till kortet är oklart.

Det ska vara den äldre kvinnans dotter som ska ha upptäckt att det fattades pengar på det aktuella kontot.

När misstankarna föll mot vårdbiträdet stängdes hon av kort därefter. Nu åtalas hon misstänkt för bedrägeri, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Publicerad 18 January 2019 10:18