Vid ett tillfälle ska den ena mannen och kvinnan ha misshandlat en man med ett fälgkors.

Vid ett tillfälle ska den ena mannen och kvinnan ha misshandlat en man med ett fälgkors. Foto: Mostphotos/Polisen

Offer kidnappades och torterades – tre personer döms till fängelse

En man fick flera tänder utdragna

HELSINGBORG.

Två män och en kvinna höll en man fången i en lägenhet och misshandlade honom med tortyrliknande metoder. Bland annat drogs flera av mannens tänder ut och han höggs med kniv och fick salt hällt i såren. Nu döms gärningspersonerna till fängelsestraff.

Mannen i 30-årsåldern kidnappades och hölls fången i en lägenhet i Helsingborg under ett dygn i juli i år. Där bland annat bands han om armar och ben och blev släpad runt i lägenheten.

Flera av mannens tänder rycktes ut och han blev utsatt med knivhugg och stick mot kroppen och sedan ströddes salt i hans sår.

30-åringen utsattes även för utpressning.

Ett annat offer var en 31-årig man som den 32-åriga kvinnan och den 35-årige mannen överföll i sin lägenhet och som hölls fången under ett dygn. Mannen tvingades att ta narkotika, misshandlades och tvingades bland annat att sitta som en hund. Han tvingades även följa med kvinnan till en bank för att ta ut 150 000 kronor. Kvinnan tog i stället offrets klocka när uttagsförsöket misslyckades.

Någon dag senare utsattes en kvinna i 30-årsåldern och misshandlades i en lägenhet med metallrör och spejades med pepparsprej. Dagen efter utsatte paret en man för tortyrliknande misshandel där han höggs i hals och i ryggen med en skruvmejsel och slogs i huvudet med ett fälgkors.

Nu väntar fängelsestraff för en 32-årig kvinna och två män, 35 respektive 37 år gamla.

35-åringen döms till 9 års fängelse för tre fall av misshandel, varav en ett fall betraktas grov misshandel och en synnerligen grov, två fall av människorov, två försök till utpressning och en grov stöld.

Även kvinnan döms till 9 års fängelse för tre fall av misshandel, varav en grov och en synnerligen grov, två fall av människorov och två försök till utpressning.

De båda personerna ska även betala skadestånd på cirka 250 000 kronor till de fyra brottsoffren, varav det värst utsatta offret ska ha 171 850 kronor.

Den 37-årige mannen döms till 5 års fängelse för grov misshandel, människorov och försök till utpressning. Han döms även till att solidariskt med de båda andra betala skadestånd på drygt 100 000 kronor till den misshandlade mannen.

37-åringen döms för mindre allvarlig misshandel än de andra två för att tingsrätten inte bedömer honom ha varit lika delaktig i våldsutförandet.

Publicerad 18 January 2019 14:50