Foto. Mostphotoos.com

Drack halv flaska whisky – körde rattfull till affären

Döms för grovt rattfylleri

SJÖBO.

En man i 50-års åldern ska ha druckit en halv flaska whisky och sedan kört till affären för att handla. Nu döms han för grovt rattfylleri.

Av
Emil Pettersson

Det var den 22 september 2018 som händelsen ägde rum. Den 52-årige mannen ska ha på kvällen druckit en halv flaska whiskey för att sedan dagen efter kört från hemmet in till Sjöbo centrum för att handla, och sedan hem igen. Efter ett blåsprov som gjordes av polisen visade det sig att alkoholhalten i blodet uppgick till 0,72 milligram per liter.

Den 10 januari 2019 hölls rättegången i Ystad. Mannen som tidigare är ostraffad erkände brottet och dömdes för grovt rattfylleri av Ystad tingsrätt.

Straffet blev skyddstillsyn med 40 timmar samhällstjänst. Han ska även få behandling av frivården för sitt alkoholproblem, som han själv säger att han vill ta tag i.

Om fängelse hade varit aktuellt hade strafflängden blivit 1 månad. Men eftersom 52-åringen erkände sig skyldig till brott, samt att sträckan som kördes var så pass kort, (4 kilometer) ansåg domstolen att ett fängelsestraff inte var nödvändigt i det här fallet.

Den åtalade ska även betala en avgift på 800 kronor till Brottsofferfonden.

Publicerad 18 January 2019 10:38