Patrik Engfors från Dalby tog sig vidare i Sveriges Mästerkock. Nu är han en av tolv som tävlar om att vinna matlagningstävlingen.

Patrik Engfors från Dalby tog sig vidare i Sveriges Mästerkock. Nu är han en av tolv som tävlar om att vinna matlagningstävlingen. Foto: TV4

Patrik från Dalby vidare i Sveriges mästerkock

Imponerade på juryn – slåss nu om titeln i populär tävling

DALBY. Patrik Engfors, 45, från Dalby tog juryn med storm när han med sin intill perkfekta maträtt med rullader tog sig vidare från kvalet i Sveriges Mästerkock. Nu tillhör han en av de tolv som i nästa vecka kommer slåss titeln i mästerkocksköket.

Av
Andreas Holm

– Helt, helt sjukt, säger Dalbybon i torsdagkvällens program på TV4.

Patrik Engfors bjöd juryn på både falukorv och hackade finfin lök innan det sista kvalmomentet stod i rullader. Rätten, som serverades med pressad potatis, sås och råröda lingon var juryns favorit.

– Du imponerade stort på oss. Vet du vad? Du var bäst, säger Leif Mannerström innan det står klart att Patrik nått topp-12 i programmet.

– Den bästa komplimangen man kan få och det av Leif Mannerström, säger Patrik Engfors med ett leende.

Sveriges Mästerkock sänds i TV4 och som vanligt är det juryn bestående av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Mischa Billing som varje vecka skickar de bästa vidare vägen mot final.

Nästa program sänds onsdag den 23 januari, då vankas lagtävling för de tolv deltagarna.

Stjärnkocken Leif Mannerström tyckte Patrik Engfors rätt i sista kvalrundan var bäst.

Stjärnkocken Leif Mannerström tyckte Patrik Engfors rätt i sista kvalrundan var bäst. Foto: TV4

Publicerad 17 January 2019 21:05