På en vecka har sex bilar utsatts för bilinbrott på Center syd.

På en vecka har sex bilar utsatts för bilinbrott på Center syd. Arkivfoto: MOSTPHOTOS

Bilinbrotten fortsätter på Center Syd

Polisen lovar extra tillsyn för att stoppa stöldvågen

LÖDDEKÖPINGE.

På en vecka har sex bilar på Center syd drabbats av inbrott. Den gemensamma nämnaren är att bilarna har reklam på sidorna eller är utländskregistrerade.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Som vi berättade i december var Center syd hårt drabbat under julhandeln. Polisen misstänkte att det var tjuvar som slog till när det var mycket bilar och många hade lämnat saker i bilarna, men vågen av bilstölder har inte avtagit. Tvärtom - på en vecka har ytterligare sex inbrott i bil gjorts.

– Innan jul misstänker vi att tjuvarna använde störsändare, eftersom de flesta av bilägarna hade låst bilen med fjärrkontroll, men det inte fanns några tecken på inbrott, berättar Michael Rydberg som är kommunpolis i Kävlinge.

De senaste inbrotten har inträffat mellan den 11 och 16 januari och den här gången har tjuvarna inte varit lika teknologiska.

– I fem fall av sex har bilrutorna krossats, säger Michael Rydberg. Värdet av det stulna har varit högt i flera av fallen, från en av bilarna har bland annat kamerautrustning för 85000 kronor stulits.

LÄS MER: Polisen varnar för störsändare på parkering

Polisen misstänker att det är flera tjuvar som samarbetar, eftersom man bara ger sig på bilar där det finns datorer och andra värdeföremål.

– Det måste vara någon som spanar och bestämmer vilka bilar som ska utsättas, förklarar Michael Rydberg.

Polisen kommer att synas mer på området kring Center syd den närmaste tiden.

– Jag kan inte säga exakt när eller hur, men vi kommer att öka vår närvaro, lovar Michael Rydberg.

Publicerad 17 January 2019 00:00