20 fönsterrutor och två tv-apparater slogs sönder på ett hem utanför Arlöv. En man åtalas nu misstänkt för grov skadegörelse.

20 fönsterrutor och två tv-apparater slogs sönder på ett hem utanför Arlöv. En man åtalas nu misstänkt för grov skadegörelse. Foto: Polisen

Slog sönder inredning på HVB-hem för 180 000

Man i 20-årsåldern åtalas för grov skadegörelse

MALMÖ/ARLÖV.

Beväpnad med en lång pinne slog pojken, idag i 20-årsåldern, sönder flera fönster och inredning på ett HVB-hem. Han fortsatte att slå sönder saker även när polisen kommit till platsen. Nu åtalas han för grov skadegörelse.

Av
Andreas Holm

Det var den 28 oktober 2017 som den tonårige pojken slog sönder 20 fönsterrutor, två tv-apparater, datorer och inredning på Arlövsgården. Beväpnad med en pinne i ena handen och en glasskärva i den andra löpte han amok. Polis larmades och när de kom till platsen fortsatte skadegörelsen. Sedan låste tonåringen in sig på ett rum, där han sedan greps av polis.

"Han var inte sig själv och blev som förbytt"

Enligt vittnen blev han aggressiv efter ett beslut, ville ha en kniv och nekades detta. Då gick han enligt åtalet ut i en samlingslokal där han började slå sönder fönster och inredning.

– Det var fullt med glas på golvet. Han var inte sig själv och blev som förbytt, uppger ett vittne enligt förundersökningsprotokollet.

Totalt slog tonåringen sönder inredning till ett värde av 178 040 kronor.

– Jag blev så upprörd att jag inte förstod vad jag gjorde, säger pojken i ett förhör där han nekar till brott.

Nu åtalas han vid Malmö tingsrätt för grov skadegörelse, grov för att det enligt åklagaren bör ” bedömas som grovt eftersom skadorna uppgår till ett betydande belopp.

Publicerad 15 January 2019 08:30