Flera fönster, dörrar och fasaden till fastigheten i centrala Landskrona skadades i nattens detonation.

Flera fönster, dörrar och fasaden till fastigheten i centrala Landskrona skadades i nattens detonation. Foto: Per Eeg-Olofsson

Vittne efter nattens sprängdåd:

"Överväger att flytta härifrån"

Landskrona skakas av ännu en explosion

LANDSKRONA. Nattens kraftiga explosion i centrala Landskrona väckte flera personer. Sprängdådet är ett av många som drabbat staden den närmsta tiden.
– Det känns väldigt otryggt och jag överväger att flytta härifrån, säger ett vittne till Lokaltidningen.

Av
Andreas Holm

Det var strax innan klockan 2 som någon form av sprängladdning detonerade utanför ett flerfamiljshus på Skolallén. Fastigheten fick skador på en port och krossade fönsterrutor.

– Det rör sig om en kraftig explosion, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Ett vittne som bor ett par kvarter från platsen har hört av sig till Lokaltidningen, och berättar om hur smällen väckte hela familjen.

– Jag vaknade av en kraftig smäll och tänkte att det där var inga vanliga smällare. Min dotter vaknade också och blev rädd och orolig.

Nattens sprängdåd är ett i raden av många som drabbat Landskrona. Under hösten larmades polis till flera detonationer, bland annat en butikslokal i området Kopparegården och vid Landskrona museum.

– Vi är relativt nyinflyttade i staden, och nu inträffar detta igen på kort tid. Det känns väldigt otryggt och jag överväger att flytta härifrån, säger småbarnsföräldern.

– Så klart vill man ju veta om vad som händer. Handlar det om en isolerad händelse eller har sprängningarna samband med varandra. Jag tycker polisen borde få fler resurser till att motverka fler sprängdåd och skapa trygghet i stan.

Publicerad 10 January 2019 00:00