Polisen varnar nu för en ny bedrägeriform där bedragare tillskanskar sig stora mängder mat genom att beställa i restaurangers namn.

Polisen varnar nu för en ny bedrägeriform där bedragare tillskanskar sig stora mängder mat genom att beställa i restaurangers namn. Genrebild: Mostphotos

Polisen varnar: Bedragare beställer mat i restaurangers namn

KLIPPAN.

Bedragare beställer omfattande matleveranser i restaurangers namn som de sedan plockar ut, men fakturan skickas till restaurangen. Nu vill Lokalpolisområdet Klippan varna för den nya bedrägerimetoden.

Polisen varnar nu för en ny bedrägeriform som tidigare i veckan har inträffat. Då gjordes en beställning av 17 portioner plankstek, kötträtter och familjepizzor samt även läsk till en företagsadress i Klippans kommun. En restaurang levererade beställningen till adressen till två män i 20-årsåldern där de båda tog emot den maten.

Redan dagen efter gjordes en ny beställning om 23 portioner till samma företagsadress, men restaurangägaren anade oråd och krävde att de två personerna på platsen skulle identifiera sig. Männen försvann då från platsen efter att ha betett sig hotfullt mot budet.

Polisen varnar nu för den nya bedrägeriformen som har lett till att mat och dryck för tusentals kronor är obetalda. Polisen lyfter även fram på sin facebooksida att det finns skäl att anta att fler restauranger i området kan ha drabbats utan att anmäla händelserna.

Publicerad 10 January 2019 07:00