Ägarna David Norström (till vänster) och André Svensson vid Grändens Mat hoppas bakverket går hem hos ystadborna.

Ägarna David Norström (till vänster) och André Svensson vid Grändens Mat hoppas bakverket går hem hos ystadborna. Foto: Privat.

Semlan får ny utmanare: "Lite delade meningar"

Framtagen inför fettisdagen

YSTAD.

De klassiska semlorna har de senaste åren fått utmanare och look-a-like bakverk. Grändens Mat i Ystad har inför årets fettisdag skapat sin version av en semmelkladdkaka.

Av
André Kvist

Semmelkladdkakan kom till för ett par år sedan men det var först i fjol som den väckte stor uppmärksamhet. Det har även kommit till varianter av semlor inspirerade av wraps och korv i bröd.

På Grändens Mat vill man inte vara sämre utan storsatsar inför Fettisdagen den 5 mars med sin version av semmelkladdkaka.

– Vi vill göra lite annorlunda och nya grejer. Nytänk helt enkelt. Semmelkladdkakan kände vi var något för oss sen får vi se vad det får för genomslag, berättar David Norström som är ägare tillsammans med André Svensson.

De båda har sedan öppningen i våras helhjärtat gett sig på nya och annorlunda mat- och bakverk.

– Vi testar oss fram. Sen är det lite delade meningar om denna, jag gillar kladdkakor och André är mer för traditionella semlor. Många vill förstås ha den klassiska semlan så det kan hända att vi har den också.

Hur smakar semmelkladdkakan då?

– Den är fantastiskt god! Botten är gjord av mandelmassa med kardemumma som en kladdkaka sen är det grädde och rostade mandlar på toppen, säger David Norström.

Publicerad 09 January 2019 00:00