Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Kvinna med misstänkt skallskada fick vänta en timme på ambulans

Larmet fick inte högsta prioritet

LIMHAMN.

I tisdags kväll vid 17-tiden skadades en kvinna i en cykelolycka vid korsningen Övägen och Strandgatan i Limhamn. Förbipasserande larmade ambulans, som kom först efter att nästan en timme hade gått.– Vi gör så gott vi kan utifrån de resurser vi får, säger Helena Söderblom, presschef på SOS Alarm.

Av
Markus Celander

Kort efter olyckan passerade en polispatrull och en poliskvinna satt på trottoaren fram till ambulansen anlände med kvinnans huvud i sitt knä och med värmefiltar över kvinnan.

Kvinnan hade enligt vittnen slagit i huvudet men ska ha varit vid medvetande när ambulansen kom fram.

SOS Alarm satte prio 2 på händelsen, vilket innebär att det är brådskande, men att ambulans kommer så snart den är ledig och kör då till platsen utan blåljus.

Helena Söderblom, presschef på SOS Alarm, säger till Lokaltidningen Limhamn att de ska undersöka händelsen.

– Vi får 9000 nödsamtal per dag och så här på rak arm kan jag inte säga mycket mer om händelsen i Limhamn. En timmes väntetid på en prio 2 är i sig inget anmärkningsvärt, men här behöver vi gå tillbaka och undersöka hur prioriteringen gått till.

Är det rimligt att en kvinna med misstänkt skallskada ska vänta en timme på ambulans i landets tredje största stad?

– Jag behöver veta mer om händelsen innan jag kan svara på det. Vi gör så gott vi kan utifrån de resurser vi får från regionen, säger Helena Söderblom.

"Vi gör så gott vi kan"

Publicerad 09 January 2019 10:39