Branden startade vid midnatt.

Branden startade vid midnatt. Foto: Magnus Nilsson

Kraftig brand på bilskrot – misstänks vara anlagd

Elva räddningsfordon skickades till platsen

SKURUP.

Natten till måndagen utbröt en kraftig brand på en bilskrot i Skurup. Branden var snabbt under kontroll, men på måndagsförmiddagen brann det fortfarande i en container.

Av
Emma Brännman

Vid midnatt natten till måndag började det brinna i en container med gamla däck på bilskroten på Upplagsgatan i Skurup.

– Strax efter tolv fick vi veta att det brann. Någon har tänt på gamla uttjänta däck i en container, berättar Magnus Nilsson som jobbar på bilskroten.

Ingen person kom till skada men lågorna stod stundom höga och syntes på långt håll. Räddningstjänsten fick snabbt branden under kontroll. På måndagsförmiddagen brann det fortfarande i containern och räddningspersonal fanns kvar på platsen. Räddningstjänst uppgav då att branden skulle få brinna ut av sig själv. Det förelåg aldrig någon fara för allmänheten.

Enligt Aftonbladet skickades elva räddningsfordon till platsen och som mest arbetade 25–30 personer med att få elden under kontroll. Enligt SVT finns ingen gripen eller misstänkt för att ha tänt på.

På bilskroten jobbade man på som vanligt dagen efter branden.

– Containern är förstörd förstås, annars har inget kommit till skada. Men det känns väldigt onödigt att något sådant här ska hända, säger Magnus Nilsson.

Publicerad 07 January 2019 11:21