Tommy Rundqvist fick med sig en extra guldmedalj på köpet hem från VM i Ryssland. Detta tack vare sin i sammanhanget ansenliga ålder.

Tommy Rundqvist fick med sig en extra guldmedalj på köpet hem från VM i Ryssland. Detta tack vare sin i sammanhanget ansenliga ålder. Foto: Privat

Kommunens starke man gratulerade världens starkaste man

Guldmedaljör i styrkelyft gratuleras i Rådhuset

STAFFANSTORP. Kommunen gratulerar den nyblivne världsmästare i styrkelyft. Tommy Rundqvist lyfte 270 kilo i S:t Petersburg och kom hem med dubbla guldmedaljer.

Av
Jon Loman

I forna östblocket är styrkelyft en stor sport och konkurrensen var stenhård när Tommy Rundqvist lyckades knipa inte mindre än två guldmedaljer i S:t Petersburg.

När organisationen International Powerlifting League, IPL, som annonserade världsmästerskap i Ryssland deltog 1 400 tävlande från 40 nationer. I Staffanstorpsaktuellt berättar Tommy Rundqvist om upplevelsen och blir samtidigt gratulerad av Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson.

Med otroliga smärtor i revben och rygg lyckades Tommy Rundqvist till slut får sitt tredje och sista lyft i finalen godkänt. Han hade då lyft 270 kilo i bänkpress, ett resultat som gjorde att han inte bara vann den öppna klassen men även veteranklassen, för deltagare över 40 år.

– Jag har tagit 360 – 370 kilo i träningslokalen där vi har lugn och ro. På tävling som mest 270. Men där spelar många externa faktorer in, som nerver, omständigheter och hur hårda domarna är, säger Tommy Rundqvist till Staffanstorpsaktuellt.

Till vardags är Tommy Rundqvist egenföretagare och driver målerifirma med sin far. Han är född och uppväxt i Staffanstorp.

Publicerad 13 December 2018 00:00