Billigt att åka buss under decemberhelgerna i Helsingborg.

Billigt att åka buss under decemberhelgerna i Helsingborg. Foto: Mostphotos.com

Tio kronor för de stora och sex för de små – hela helgen

Sänkta biljettpriser på Helsingborgsbussarna i december

HELSINGBORG.

Under december är det extra billigt att åka buss inom Helsingborgs stad under helgerna – tio kronor för de stora och sex för de små. Skånetrafiken vill på detta sätt ge helsingborgarna lite plåster på såren efter alla vägbyggen i stan.

Av
Mattias Grenholm

Från söndag den 9 december höjer Skånetrafiken priserna på en del biljetter, medan andra sänks. Exempelvis höjs månadskostnaden för resa över hela Skåne med Jojo-kort med 25 kronor till 1 275, medan en 30-dagarsbiljett för hela Skåne i Skånetrafikens app sänks med 26 kronor till 1 199 kronor.

En enkel biljett inom Helsingborgs stad kostar 25 kronor för vuxna och 15 kronor för barn 7-19 år, med Jojo-kort några kronor mindre. Det kommer att vara samma pris efter den 9 december – utom under helgerna.

Den 1 december införde nämligen Skånetrafiken en så kallad helgbiljett i Helsingborg. Den innebär att man kan köpa en biljett som gäller lördag och söndag under december månad för endast tio kronor – för barn mellan 7 och 19 år kostar biljetten sex kronor.

– Ja, det är faktiskt helt sant. Dels vill vi uppmuntra folk att åka buss och dels vet vi att det har varit lite kämpigt med alla vägbyggen under några år, säger Joakim Borgudd på Skånetrafikens presstjänst.

För att kunna ta del av erbjudandet måste man köpa biljetten genom Skånetrafikens app och den gäller inom Helsingborgs stadszon. Den sista helgen med det billigare priset är den 29-30 december.

Helsingborgs stad är försökskanin för detta i Skåne och Skånetrafiken ser det som ett test som kanske kan få efterföljare.

– Men det kan inte bli tal om att göra helgbiljetten permanent – det är den alltför billig för, säger Joakim Borgudd.

Under decembers första helg, den 1-2, såldes enligt Skånetrafiken drygt 700 helgbiljetter.

Publicerad 07 December 2018 11:09