Foto: Björn Hartzén

Juletid – då återvänder kåtbockarna till rondellen

"De får lov att ha lite roligt"

KÄVLINGE.

Förra året väckte de två rondellbockarnas kärleksakt vid Ica Supermarket i Kävlinge stor uppmärksamhet. Nu är de tillbaka igen, lika heta som förut.

Av
John Nordh

Det var kort efter nyår förra året som busstrecket uppmärksammades. Någon eller några hade placerat de stora rondellbockarna så att det såg ut som att de parade sig. Busstrecket fick stor uppmärksamhet. Bland annat lade komikern David Batra upp en bild på Instagram på Lokaltidningens artikel med de två bockarna mitt i kärleksakten.

I fredags var rondellbockarna tillbaka på platsen för att skapa julstämning i Kävlinge. Och det tog inte lång tid innan de blev förvandlade till kåtbockar igen. Än en gång är de glada tillropen på Facebook många.

"De är så minibockarna för framtida rondeller skapas". "När kåtbockarna är i byn är det jul igen" och "kärlek" är några av kommentarerna som har skrivits i Facebookgruppen Kävlingekoll.

På Kävlinge kommun tar man busstrecket med ro och planerar inte att ställa tillbaka bockarna i sin ursprungliga position.

– Så tråkiga är vi inte i kommunen. Det är någon som tycker det är kul att göra detta och så länge de inte förstör något så får de lov att ha lite roligt, säger Camilla Persson, landskapsingenjör på Kävlinge kommun.

Förra året fanns det också en liten bock i rondellen. Men någon stal den och därför kommer kommunen inte ställa ut någon ny i år.

Publicerad 03 December 2018 10:52