Bilderna är tagna i andra sammanhang.

Bilderna är tagna i andra sammanhang. Foto: Mostphotos

Muf-ordförande twittrar om att köpa droger: "Legaliseringen en viktig fråga"

"Inget som vi står för i partiet"

KÄVLINGE.

På Twitter skriver Alexandra Wallin (M), ordförande för Muf i Kävlinge och nyinvald ledamot i kommunfullmäktige, om hur lätt hon kan få tag på droger och när hennes vänner lyckas lura polisen.

Av
John Nordh

Alexandra Wallin har publicerat flera inlägg på Twitter som handlar om droger. I ett inlägg från den 13 oktober skriver hon: "Saker jag får tag på med ett sms: xanax, cola, hasch, marijuana, benzo. Saker jag inte får tag på med ett sms: mamma".

Till Sydsvenskan, som var först med att rapportera om politikerns inlägg, säger Alexandra Wallin att hon inte ser några problem med publiceringarna. Vissa är rena skämt, andra är textrader från olika låtar. Ibland vill hon belysa problemen med kriminaliseringen av narkotika.

– Jag använder inte droger själv och kommer aldrig att göra. Men för mig är legalisering en viktig fråga. Jag vill legalisera cannabis först och sedan avkriminalisera andra droger, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag tror inte att folk dör på grund av droger. Jag tror att de dör på grund av samhället. Jag tror att man dör för att man straffas istället för att få hjälp och för att det finns ett stigma.

Den lokala partistyrelsen fick reda på Twitterinläggen under onsdagen och har nu kallat till ett möte. De kommer också ha ett samtal med Alexandra Wallin.

– Jag är bekymrad över vad hon har uttryckt i sina inlägg. Det här är inget som vi står för i partiet. En sådan drogliberal inställning har vi inte. Jag tycker personligen att det är mycket olämpligt, säger Kjell-Arne Ohlsson, ordförande i Kävlingemoderaterna till Sydsvenskan.

Inläggen har också väckt reaktioner hos Muf (Moderata ungdomsförbundet) centralt. Sydsvenskan skriver att Fritz Lennaárd, generalsekreterare i Muf, anser att inläggen är olämpliga. Han vill dock inte gå in på vilka åtgärder som kan bli aktuella.

Publicerad 19 October 2018 00:00