Kastenholt tar hjärtproblem med ro: "The show must go on"

Har fått närmare tusen lyckönskningar av fansen

HELSINGBORG.

Bai Bangs frontfigur och Helsingborgs kanske mesta rocker Diddi Kastenholt har drabbats av en mindre hjärtinfarkt. Hans fans har lämnat nästan ett tusentals lyckönskningar på Facebook.
– Det är jättetrevligt och uppmuntrande. Men jag tar det med ganska god ro. The show must go on, säger han från sjukhussängen.

I skrivande stund befinner sig Diddi Kastenholt, känd från Bai Bang, på lasarettet sedan i fredags. Efter att ha haft ont i bröstet från och till sedan i onsdags sökte han läkarvård i fredags där man konstaterade att han drabbats av en mindre hjärtinfarkt.

– Jag har mått okej, jag fick lite ont i bröstet men har varit i studion och till och med tränat golf. Men sen kände jag att jag borde kolla upp det, säger han från sjukhussängen.

Idag väntar han på att göra en kranskärlsröntgen och en ballongvidgning. Och fansens lyckönskningar kan snart räknas till 1 000 på hans Facebooksida där Diddi Kastenholt lagt upp en bild med raderna "Wtf!!! Suddenly I got a minor heartattac.... Surgery tomorrow! It's only rock'n roll. Rock on & Rock it!".

– Det strömmar in kommentarer från min fanbase. Jag blir så glad och rörd över det – det är helt fantastiskt. Men det är klart att man tänker till – vad beror det på att jag har fått en hjärtinfarkt? Jag gillar att ha många bollar i luften och har mycket bokningar och spelningar.

– Men jag har det under omständigheterna det bra på lasarettet. Igår var kompisar här och hade sallad, bearnaisesås och oxfilé med sig som värmdes på med en dessertbrännare vid balkongen. Jag var lite orolig för brandvarnaren, säger Diddi Kastenholt och skrattar.

Bland en av kommentarerna på Facebook skriver man "Han rockar till och med en hjärtinfarkt!".

– Ja, jag har gjort det förr. Haft bruten fot och annat. Men the show must go on, säger Diddi Kastenholt.

Kommer du att dra ner lite på tempot framöver?

– Den tanken har jag inte slagits av. Jag kör på som vanligt. Men kanske ska man ta det lite på allvar, men jag vet inte riktigt hur. Det är mycket jobb med bandet men jag tycker det är kul och ger energi. Jag lever hälsosamt och ganska lugnt så man är redo att stå på scen.

– Men jag har saker att göra, bland annat har vi spelningar framför oss och fyra äldre skivor ska spelas in som vinylskivor. Så jag har börjat småjobba lite här ifrån lasarettet. Jag hoppas kunna komma hem igen strax efter operationen, säger Diddi Kastenholt.

Publicerad 21 May 2018 11:51

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen