Wilmer X är klara för sommaren.

Wilmer X är klara för sommaren. Foto: Pressbild

Wilmer X klar för Hx-festivalen

HELSINGBORG. Wilmer X blir ett av dragplåstren inför stadsfestivalen Hx i sommar.

Årets Hx flyttas från Söder till området mellan hamntorget och Fria bad, och Gröningen blir platsen där den stora musikscenen kommer att vara, vilket Lokaltidningen har berättat om tidigare.

De första tre artisterna/banden inför årets Hx-festival är nu offentliggjorda. En mix av rock, pop och hiphop, skulle man kunna säga. Ett av banden är Wilmer X.

I år firar bandet 40 år som grupp. Den 4 augusti kommer de att möta helsingborgspubliken på Gröningen lördagen den 4 augusti.

Den andra klara artisten är Kaliffa, Hoffmaestro-medlemmen som med musikaliskt dunder och brak gjort entré på den svenska hiphop- och reggaescenen. Till Helsingborg kommer Kaliffa fredagen den 3 augusti.

Klar för Hx är också Tove Styrke, vars internationella karriär har tagit fart. Hon inledde det här året med en turné i USA tillsammans med nyzeeländska världsartisten Lorde. Den 4 maj släpper Tove Styrke sitt tredje album ”Sway” och den 4 augusti spelar hon på Hx från scenen på Henry Dunkers plats.

– Det känns verkligen roligt för oss att kunna göra det här artistsläppet med namn som representerar precis den musikaliska bredd och mångfald som vi vill ska prägla hela festivalen, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx, i ett pressmeddelande.

Publicerad 17 April 2018 11:34