Elin Olsson tog guld på Florist-SM.

Elin Olsson tog guld på Florist-SM. Foto: Privat

Skånska Elin binder bäst i Sverige

Gick in som reserv – lämnade med guldmedalj

ÅHUS

. Elin Olsson fick hoppa in som reserv på årets Florist-SM i debutantklassen men knep till slut guldet med sitt brudarrangemang och sin temabindning.

– Jag är ju en tävlingsmänniska, så när jag väl fick chansen så var det bara att tacka ja och köra på. Jag kände att jag hade inget att förlora och gick bara in för att göra mitt bästa och att jag faktiskt vann är otroligt roligt.

Vid fjolårets kval där totalt sju debutanter gick vidare till årets SM så hamnade Elin Olsson precis utanför en finalplats. Men bara några veckor innan tävlingsdags fick hon ett samtal från tävlingsledningen som erbjöd henne en plats.

– Det hade varit dumt att tacka nej till ett sådant erbjudande och min chef på Dennis blommor i Åhus där jag jobbar pushade mig och som tycker det är kul att vi tävlar så det var inte så mycket att fundera på.

Tävlingen innebar två tävlingsmoment, ett temauppdrag där de tävlande skulle göra ett blomsterarrangemang till Volvo oceanrace och en överraskningsuppgift som de fick på plats som innehöll ett brudarbete med en bild som inspiration.

– Jag blev väldigt nöjd med mina arrangemang men vad vet aldrig vad det är domarna vill ha. Och trots att man vinner så får man alltid konstruktiv kritik på vad man kan ta med sig och förbättra till nästa gång. Detta var tredje gången för mig i debutantklassen vilket är vad man får vara med i denna klassen, så nästa gång väntar seniorklassen, berättar Elin Olsson.

Först ska hon bara smälta vinsten och fortsätta att utveckla sitt kreativa tänk.

– Man ser så otroligt mycket fantasi och kreativitet under tävlingarna och det ger en mycket inspiration. Att få vara kreativ skapa är just det jag gillar med floristyrket. Blommor är dessutom så himla härligt och det är också en stor anledning till att man valt detta yrket.

I seniorklassen deltog också Elin Jakobsson från Kristianstad som kom på en femteplats.

Publicerad 17 April 2018 11:38

Startsidan just nu