Albin Jakobsson, (till vänster) grundare och CTO samt Maximilian Ottosson, grundare och CEO.

Albin Jakobsson, (till vänster) grundare och CTO samt Maximilian Ottosson, grundare och CEO. Foto: Ny Teknik

Lundabolag är ett av Sveriges 33 främsta inom teknik

Cellevate tog hem vinsten i Malmö

LUND/MALMÖ. Företaget Cellevate från Lund tog under fredagsförmiddagen hem vinsten när Ny Teknik och Affärsvärlden utsåg Skånes främsta teknikbolag i Malmö.

Av
Fredrik Magnusson

Bolaget direktkvalificeras därmed till årets 33-lista och ses i och med det som ett av Sveriges 33 främsta teknikbolag med störst global potential. Företaget har tagit fram en unik nanoteknologi som skapar en mer naturlik odlingsmiljö för cellodling för exempelvis läkemedelsindustrin.

Juryn tyckte följande: Konkurrensen i Malmö var hård med tre bra bolag som alla har god potential att bli framgångsrika. Cellevate utmärker sig med sin höga tekniknivå och en innovation som verkligen kan förändra hur cellodling vid utveckling av läkemedel går till. Det har därför utsetts till vinnare av juryn vid pitchtävlingen i Malmö.

– Det är otroligt betydelsefullt för oss att få en sån här kvalitetsstämpel på vår innovation och på hela bolaget. Att säkra en plats direkt på 33-listan är oerhört stort, säger Maximilian Ottosson vd på Cellevate i ett pressutskick.

Publicerad 13 April 2018 13:29

Startsidan just nu