Tommy Nilsson, Johan Jönsson och Viktor Johansson är redan i full gång med planerna för sommarens stadsfest.

Tommy Nilsson, Johan Jönsson och Viktor Johansson är redan i full gång med planerna för sommarens stadsfest. Foto: Paola Nordgren

Ny skånsk stadsfest tar form

"Något för alla åldrar"

HÄSSLEHOLM.

Planerna för Hässleholms nya stadsfest är i full gång och Hesslecity har som mål att göra en ordentlig folkfest mitt i centrum den 24-25 augusti.

Hesslecity poängterar dock att det inte är tal om en repris av Festivaldags som arrangerades fram till och med 2012.

– Nej det vi kommer att göra i sommar är något helt annat och vi vill inte göra en repris av festivaldags. Nu går vi istället in för att göra något helt nytt med fokus på hela familjen, berättar Tommy Nilsson, ordförande Hesslecity.

Att Hässleholms kommuns bidrag på 450 000 gör stor skillnad för att förverkliga festen är inte heller något de förnekar.

–Utan det här bidraget från kommunen hade Hässleholms Stadsfest inte varit möjlig men vi kommer också att skjuta till runt 200 000 själva med hjälp av handelsföreningen och sponsorer för att kunna förverkliga sommaren evenemang.

Planerna är att fylla Första Avenyn och Stortorget med fest och musik. En stor scen kommer att placeras på torget och man hoppas också att krogarna sluter upp och arrangerar mindre musikevent under helgen.

–Vi jobbar hela tiden för en mer levande stadskärna och vi ser att centrum kan utvecklas betydligt mer än vad som gjorts. Med ombyggnaden som gjorts har området också stor potential och vi har under lång tid fått som önskemål från allmänheten att man vill se en stadsfest i stadskärnan.

Planerna är redan i full gång och en första förfrågan till en rad olika artister är iväg. Man har som mål att få in minst en stor artist till varje kväll men fokuserar också på lokalt material.

–Vi har en budget och den tänker vi hålla. Vi är väldigt tacksamma och glada att kommunen tror på oss och väljer att bidra. Att ta in artister är dyrt men med hjälp av Viktor Johansson Stage Dream Produktions och hans kontaktnät är jag säker på att årets stadsfest kommer att bli väldigt bra, säger Tommy Nilsson.

Enligt Viktor Johansson så börjar man i år i något mindre skala för att växa i framtiden.

– Alla konserter kommer att vara gratis. Man kan väl säga att vi börjar med en citylördag i grunden och bygger på den med en stor scen bland annat. Vi har verkligen som mål att göra en fest för hela familjen och alla åldrar och även om vi inte kommer att köra något stort tivoli så är det möjligt det blir en tivoli i miniformat och vi är övertygade om att det här kommer att bli bra, säger Johan Jönsson, cityledare.

Enligt Hesslecity har man inte bara en stadsfest på gång utan också en rad andra inslag som kommer att göra skillnad för Hässleholms stad.

–Exakt vad kan vi inte säga idag men det kommer att märkas framöver och kommer att presentera planerna längre fram. Precis som de artister som kommer till sommarens fest. Så fort de är klara kommer de att släppas, berättar Tommy Nilsson.

Publicerad 16 March 2018 15:54

Startsidan just nu