Josefin: "Sophämtarna gör ett fantastiskt jobb"

Tycker att folk borde förstå i stället för att klaga

SVEDALA. Sophämtarna plockar upp efter att vi har skräpat ner. De borde hyllas i stället för att mötas av en massa klagomål. Det tycker Josefin Högberg som nyligen möttes av ett "berg av sopor" i sitt soprum. I ett inlägg på facebook skriver hon att vi borde se vilket otroligt jobb sophämtarna faktiskt gör.

Av
Maja Bergqvist

Josefin Högberg, 24, bor i Svedala. Hon menar att det är upp till var och en att ta sitt ansvar att hålla rent. Det går inte att begära hur mycket som helst av sophämtarna. Alla måste hjälpa till.

– Jag har hört så många klaga över att det är fullt i soprummen. Sophämtarna har många platser att åka till och de har det stressigt redan. De som klagar borde vara tacksamma i stället, att det finns de som tar hand om våra skit, rent ut sagt. Folk förstår inte att alla måste ta sitt ansvar.

– Det är samma sopgubbar som kör till mina barns förskola. De brukar tuta. Det är dagens höjdpunkt när de kommer förbi.

Det är samma sopgubbar som kör till mina barns förskola. De brukar tuta. Det är dagens höjdpunkt när de kommer förbi.

En dag pratade Josefin Högberg med sophämtarna. Hon erbjöd dem sin hjälp. Det var så fullt i kärlen att det inte gick att stänga locken. De blev glada och tacksamma för erbjudandet, men tackade vänligt nej.

Josefin Högberg tycker att alla yrken borde få mer positiv uppmärksamhet.

– Det är bara de attraktiva jobben som syns och uppmärksammas. Alla yrken förtjänar att hyllas.

Finns det några yrkesgrupper du vill lyfta lite extra?

– Jag tycker att lokalvårdare gör ett fantastiskt jobb och alla parkarbetare, som städar i parker och på gator och torg. Och all förskolepersonal. Många tänker inte på hur stressigt de har det, ändå gör de ett fantastiskt jobb. Och sjuksköterskor. Det finns många yrkesgrupper jag vill hylla.

Det är bara de attraktiva jobben som syns och uppmärksammas. Alla yrken förtjänar att hyllas.

Hon är mycket glad över att facebookinlägget fick så mycket positiv uppmärksamhet:

– Jag ser det som ett tecken på att det finns många som bryr sig. Normalt sett brukar jag inte få så mycket uppmärksamhet för mina inlägg, så först blev jag chockad.

I skrivandets stund är Josefin Högberg arbetssökande.

– Min dröm är att få ett arbete inom vården eller som personlig assistent. Jag älskar att hjälpa andra. Mår andra bra, så mår jag bra.

Publicerad 13 March 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen