27-åring misstänks för narkotikabrott och häleri

Stulen vindsurfutrustning hittades vid husrannsakan

MALMÖ. En 27-årig man greps misstänkt för stöld på Caroli köpcentra. Senare anhölls han misstänkt för både häleri och narkotikabrott.

Av
Andreas Holm

– Vid husrannskan hittades både narkotika och stölgods i form av vindsurfutrustning, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Utrustningen anmäldes stulen förra helgen då ett källarförråd på Fredriksbergsgatan drabbades av inbrott. Då klipptes ett galler upp till ett förråd och en vindsurfbräda och tillhörande utrustning stals.

– Bakgrunden till själva gripandet skedde inne på Caroli köpcentra då mannen observerades av en ordningsvakt. Han gick förbi larmbågarna till en butik och dessa utlöstes, säger Nils Norling.

Vakten försökte konfrontera mannen, men kunde inte hinna ikapp honom. När polis larmades till platsen kunde ordningsvakten lämna ett så pass bra signalement att 27-åringen kunde hittas i polisens register. Då togs beslut om ett besök i mannens lägenhet.

I bostaden befann sig även en 31-årig man och 24-årig kvinna. Båda greps vid 18.30-tiden misstänka för häleri och narkotikabrott, men släpptes senare. De båda är fortsatt misstänkta.

Den 27-årige mannen anhölls efter förhör vid 2-tiden natten mot fredag, misstänkt för både häleri och narkotikabrott. Det är oklart om han även misstänks för stöld, då larmet till en butik utlöstes inne på Caroli.

Publicerad 02 March 2018 13:30

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen