ANNONS

Smile Tandvård kortar vårdköerna

För många som försökt få en tid till sin tandläkare blir väntan lång, i många fall flera månader. Den problematiken försöker Smile Tandvård se till att råda bot på som ett led i att skapa vad man hoppas är Sveriges bästa tandvård.

– Vi har korta väntetider, till en allmäntandläkare kan du få en tid inom några veckor. Men även om du behöver specialistvård har vi betydligt kortare väntetider än de flesta andra kliniker, säger Christina Åkeson, platschef.

Och de patienter vi talat med är glada över den vård man får.

– Jag kan utan att blinka säga att detta måste vara Sveriges bästa tandvård, säger Markus som varit patient hos Smile i många år.

– Jag känner mig välkommen från det jag kommer in genom dörren, till dess jag lämnar kliniken, säger Christina som varit patient hos Smile sedan i maj.

Christina drog sig tidigare från att gå till tandläkaren. Dåliga erfarenheter av tandläkare som var både otrevliga och vägra lyssna på hennes oro gjorde att hon helt enkelt inte våga gå tillbaka till sin dåvarande klinik. Men en längre tid av tandvärk gjorde att hon tvingade sig själv att tänka om. Hon såg en annons för Smile och bestämde sig.

– Nu gör jag detta, tänkte jag. Så jag ringde och fick snabbt kontakt med Smile. Vi bokade en tid och det var en enorm lättnad när jag kom hit. Här fanns människor som lyssnade och förklarade för mig och fick mig att slappna av.

Lång erfarenhet

2006 startade Smile i Sverige och har idag 36 kliniker, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, alla med det uttalade målet att skapa Sveriges bästa tandvård.

– För oss är det en självklarhet att den vård du får håller absolut högsta klass. Det är inte ens något vi funderar över, så ska det bara vara. Det vi dessutom gör är att vi ser till mer än bara själva vården. Du ska känna dig välkommen och omhändertagen från det att vi säger hej till dig första gången, till det vi säger hejdå när du är klar, berättar Smiles regionchef i syd Sara Magnusson.

– Våra patienter märker absolut av den familjära stämningen som finns på kliniken. Eftersom många av våra anställda stannar hos oss och inte byter arbetsplats har vi lärt känna varandra väl, det blir verkligen som en familj. Hit går vi med ett leende och vi trivs med att vara här, det känner patienterna när de kommer, berättar Christina Åkeson, platschef i Landskrona

IMGP2492 (kopia)

Snabb tid till specialistvård

Ytterligare en fördel med att vara patient hos Smile är företagets samlade expertis – i Skåne erbjuder man både specialist- och allmäntandvård på sina kliniker vilket väsentligt förkortar varje patients väntetid till specialisttandvård.

– Vi är små enskilda kliniker med familjär och nära stämningen, men även en del av en stor tandvårdskoncern. Detta ger oss möjlighet till att kosta på oss den mest moderna tekniken. Vi har även samlat ett stort antal specialister till oss. På våra kliniker i Skåne kan du få hjälp med tandreglering, kirurgi och rotbehandling bland mycket annat, säger Sara Magnusson.

I strävan att skapa Sveriges bästa tandvård ser man även till så att personalen mår bra och Smile ser sina medarbetare som den största tillgången. Jobbar du på Smile får du möjlighet att utvecklas i din arbetsroll och chans att växa i organisationen.Det gör att de allra flesta av våra anställda väljer att stanna och det i sin tur bidrar till den familjära atmosfären. Vi känner varandra väl och vi känner våra patienter. Vi blir som en familj och väntrummet som ett vardagsrum, säger Christina Åkeson som är platschef i Landskrona.

– Att personalen mår bra och har roligt på jobbet, det märker våra patienter. Vi skojar och skrattar och ser fram emot att komma till arbetet, berättar Catarina Ahlcrona som är tandläkare i Helsingborg.

Patienten i fokus

I första rummet sätts alltid patienten och dennes behov. Fokus är ständigt på tandvård och patientens upplevelse är hjärtat i hela verksamheten. Målet är Sveriges bästa tandvård och vägen dit stavas behandlingar och kundservice på högsta nivå.

– Här är alla jättetrevliga, man känner sig välkommen. Nu är det inte längre med skräck som jag går till tandläkaren, säger Christina och får medhåll av Markus som varit patient hos Smile i flera år:

– Jag har haft samma tandläkare sedan jag var liten och det är en trygghet för mig. Det har gjort att jag tagit med mina barn hit och vi är alla så otroligt glada för den vård och det bemötande som vi får. Jag kan utan att blinka säga att detta måste vara Sveriges bästa tandvård.

Självklart kan du även besöka Smile om du vill få ett uppfräschat leende – inte alltid krävs det en stor undersökning och då finns klinikernas erfarna tandhygienister nära till hands. På Smile kan du få hjälp med alltifrån att plocka bort tandsten till att få ett vitare leende via tandblekning. Allt utfört av välutbildade och kompetenta tandhygienister som inte tummar på säkerheten kring behandlingarna.

Flera kliniker i Skåne

I Skåne finns kliniker i Löberöd, Lund, Trelleborg och Landskrona. I de större städerna Helsingborg och Malmö har man två respektive tre olika kliniker.

För att få kontakt med Smile och boka en tid går det bra att ringa eller boka tid direkt online på hemsidan.. Vill du sedan lista om dig från en annan tandläkare till Smile, hjälper de dig med detta när du är på plats. För barn och unga vuxna är tandvården kostnadsfri upp till 22 år. Om du är nyfiken hittar du mer information på smile.se. Där klickar du dig enkelt fram till din klinik. Det går även bra att boka tid direkt på nätet.

Detta är en annons från Smile Tandvård. Är du nyfiken på mer kan du klicka här