Klart: Då blir det Idolaudition i Helsingborg

Första gången i programmets historia som de kommer hit

HELSINGBORG. Tror du att du är nästa musikstjärna? Då kanske du ska skriva ner den 24 mars i kalendern. Då kommer nämligen Idoljuryn till Helsingborg.

Det är första gången på de 14 år som Idol gått på tv som en audition sker här i Helsingborg. Nyheten släpptes under fredagen.

"Den 24 mars finns chansen att söka till Idol 2018 genom att sjunga inför Idoljuryn, bestående av Kishti Tomita, Nikki Amini, Anders Bagge och Alexander Kronlund, i Helsingborg Arena", skriver Helsingborg arena och scen ab i ett pressutskick.

Karlstad, Umeå, Göteborg och Stockholm blir de andra städerna som kommer att agera värd för auditionturnén i år.

Men redan den 15 och 16 februari finns det chans att träffa gänget bakom Idol i Helsingborg. Idols sångcoach Susanne Bertlin är en av de som kommer att resa runt till de olika städerna inna auditionturnén drar igång, och prata med potentiella auditionsökande.

"Vi vill dela med oss av våra erfarenheter, kunskaper samt peppa och ge goda råd till alla de, som tänker eller inte vågar att söka till Idol. Det är vi som under programmets gång stöttar, coachar och vägleder idolerna", skriver Elin Sagelström som jobbar med Idol i ett mejl till media.

"I Helsingborg vill vi träffa alla som har en passion för musik. De som har artistdrömmar eller de som bara har musik som en hobby. Vi kommer att besöka skolor och köpcentrum. Den sista dagen avslutas med en Open mic kväll, där alla som vill får komma och uppträda för oss. Vi svarar på frågor samt ger tips och råd inför den stundande Idolaudition. De som vill får också personlig feedback", fortsätter hon.

Publicerad 09 February 2018 09:54

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen