Vattenläcka orsakar stora problem

Skolorna på Näset får stänga tidigt

SKANÖR/FALSTERBO. En huvudledning har sprungit läck och en stor vattenläcka har drabbat stora delar av kommunen. Därför finns inget vatten eller är dåligt tryck i Skanör, Falsterbo och Ljunghusen.

Kommunens VA-avdelning har skickat ut tre arbetslag som just nu jobbar med att åtgärda läckorna och i Höllviken har vattnet just kommit tillbaka enligt information på kommunens hemsida

Ljungenskolans ledning beslutade att skicka hem högstadiets elever under förmiddagen medan årskurs 6 fick skriva klart de nationella proven och sedan gå hem. Årskurs 4-5 gick hem så snart föräldrarna var kontaktade. Alla föräldrar till de yngre eleverna uppmanades att hämta sina barn så fort det var möjligt.

Ledningen på Tångvallaskolan har informerat föräldrar och elever på Tångvallaskolan, Tångvalla förskola och Tångvallagården att undervisning och skola är igång som vanligt med undantag av att skolan använder toaletterna på tennishallen, äter lunchen på engångstallrikar de äldre eleverna i skolår 5-9, får gå hem efter lunch. Har man som förälder på förskolan eller skolan möjlighet att hämta de yngre barnen lite tidigare så underlättar det för skolans personal.

Publicerad 08 February 2018 08:59

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen