Folkets park blir fotbollspark under VM

MALMÖ.

I sommar kommer alla matcher under fotbolls-VM att visas på storbildsskärm i Folkets park.

Mästerskapet äger rum den 14 juni–15 juli och gruppspelsmatcherna för Sveriges del är Sydkorea den 18 juni, Tyskland den 23 juni och Mexiko den 27 juni.

De matcher där Sverige inte deltar ska visas inne på Moriskan, medan Sverigematcherna samt semifinalerna och finalen kommer att kunna beskådas på Parktorget, som ligger mellan Moriskan och Brändan. Torget har en publikkapacitet på 10 000 personer och det kommer även att anordnas andra aktiviteter i anslutning till matcherna.

– Fotboll är en sport som förenar människor världen över och Malmö är en av världens mest internationella städer och vi vill med fotbollen som utgångspunkt visa vår unika mångfald och tillsammans med alla Malmöbor skapa en stor folkfest, skriver Felicia Fredriksson, verksamhetsledare på Folkets park, i ett mejl till Lokaltidningen Malmö.

Hur mycket folk räknar ni med under Sverige-matcherna?

– En solig dag hoppas vi på många tusen besökare. Vissa matcher visas klockan 13.00 och då finns möjligheten att äta sin lunch på vårt street food-torg eller hos Moriska Paviljongen, samtidigt som man tittar på matchen.

Det ska även anordnas kringaktiviteter, vad kan det vara till exempel?

– Vi planerar just nu kringaktiviteter och jag är väldigt nyfiken på vad Malmöborna skulle vilja ha för typ av aktiviteter. Vi blir glada för alla idéer så det är bara att höra av sig till mig.

Hur långt tror du att Sverige kommer att gå?

– Bara det att Sverige är med i VM är ju en vinst i sig tycker jag men jag är faktiskt inte tillräckligt fotbollskunnig för att våga mig på att gissa hur det kommer att gå.

Startskottet för fotbolls-VM går den 14 juni, klockan 17, då Ryssland och Saudiarabien möts.

Publicerad 07 February 2018 08:23

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen