Singelaktuella Martin Nilsson – tillbaka i countryn

LANDSKRONA.

Martin Nilsson släpper ny singel under eget namn. Efter två år i dansbandet Donnez tar han klivet in i countryn igen. – Det känns som att jag har hittat hem, säger han.

I slutet av veckan släpps låten Lone ranger, skriven och producerad i Nashville – countryns hemvist. Men under de senaste två åren har Landskronabon Martin Nilsson befunnit sig i dansbandsvärlden som sångare och gitarrist i Donnez.

– Det har varit jätteroligt och jag älskar publiken som har följt oss. Genom Donnez har jag fått en ny sväng, säger Martin Nilsson som valde att hoppa av bandet för två månader sedan.

– Det fick bli så. Vi var ute och spelade 200 dagar om året, ungefär fem dagar i veckan. Rösten tog stryk och jag fick problem med hals och stämband. Men nu har jag vilat och rehabiliterat.

Martin Nilsson har släppt fyra skivor sedan tidigare – senast Min resa i samarbete med Hasse Andersson. Men under eget namn 2006 med albumet För alltid för dig. Den 12 januari är det dags igen, när hans egna countrysingel släpps digitalt.

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till min country – det är det jag alltid har hållit på med.

Tanken är att det ska komma ett album och det finns planer på att Martin Nilsson ska åka över till Nashville för spela in. Musikaliskt menar han att det är en kvalitetsstämpel.

– Det är ju där countryn hör hemma, säger artisten.

Det är oklart när albumet kommer att släppas. Men Martin Nilsson hoppas på "sommartid 2018". Och när han skulle kunna spela för hemmapubliken i Landskrona är just nu osäkert.

– Jag hoppas ju lite på Landskronakarnevalen. Ingenting är klart, men det hade varit väldigt roligt att få förmånen att spela där, säger Martin Nilsson.

Publicerad 13 January 2018 00:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen